Nieuwe sporten

Nieuwe sporten op de Olympische Spelen 2024 Parijs

Tegenwoordig mogen de organiseren steden voorstellen doen om sporten toe te voegen aan de Olympische Spelen. Voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs staan er ook nieuwe sporten op het programma. Parijs mag, net als Tokyo 2020, dus sporten nomineren en dan is het aan het IOC om dit goed te keuren. Wat deze nieuwe sporten zijn, lees je hieronder. Klik hier voor een overzicht van alle huidige sporten op de Olympische Spelen.

Parijs heeft vier sporten genomineerd en het IOC heeft beslist dat deze vier nieuwe sporten ook te zien zijn tijdens de Zomerspelen van 2024 in Parijs. Dit zijn:

  • breakdancing
  • surfen
  • klimmen
  • skateboarden

breakdancing nieuwe sport olympische spelen 2024

Surfen, klimmen en skateboarden zullen al tijdens de Spelen van 2020 in Japan debuteren als nieuwe sport. Eind 2020 neemt het IOC een beslissing of de sporten definitief deel uitmaken van de Olympische Spelen van 2024.

Meer balans en meer ‘urban’

Het IOC gaf aan dat de voorgestelde nieuwe sporten in lijn zijn met de eigen ‘Olympische Agenda’ (strategische projectplanning), omdat het bijdraagt aan een meer gebalanceerde Spelen. Ook zouden de nieuwe sporten zorgen voor een betere connectie met de jongere generatie.

Bekijk hier de PDF met daarin het volledige rapport over de aanvraag en toekenning van de vier nieuwe Olympische Sporten.