Nieuwe sporten

Nieuwe sporten op de Olympische Spelen 2024 Parijs

Tegenwoordig mogen de organiseren steden voorstellen doen om sporten toe te voegen aan de Olympische Spelen. Voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs staan er ook nieuwe sporten op het programma. Parijs mocht, net als Tokyo 2020, dus sporten nomineren en dan is het aan het IOC om dit goed te keuren. Wat deze nieuwe sporten zijn, lees je hieronder. Klik hier voor een overzicht van alle huidige sporten op de Olympische Spelen.

Parijs heeft vier sporten genomineerd en het IOC heeft beslist dat deze vier nieuwe sporten ook te zien zijn tijdens de Zomerspelen van 2024 in Parijs. Dit zijn:

  • breakdancing
  • surfen
  • klimmen
  • skateboarden

breakdancing nieuwe sport olympische spelen 2024

Surfen, klimmen en skateboarden zullen al tijdens de Olympische Spelen in 2021 in Japan debuteren als nieuwe sport. Eind 2020 heeft het IOC een beslissing genomen dat de sporten definitief deel uitmaken van de Olympische Spelen van 2024.

Dat betekent dus dat breakdance nu officieel als Olympische sport is toegevoegd.

Meer balans en meer ‘urban’

Het IOC gaf aan dat de nieuwe sporten in lijn zijn met de eigen ‘Olympische Agenda’ (strategische projectplanning), omdat het bijdraagt aan een meer gebalanceerde Spelen. Ook zouden de nieuwe sporten zorgen voor een betere connectie met de jongere generatie.

Bekijk hier de PDF met daarin het volledige rapport over de aanvraag en toekenning van de vier nieuwe Olympische Sporten.