Holland Heineken House Parijs 2024

Het Holland Heineken House (HHH) heet nu TeamNL huis

Bij de naam Holland Heineken House denk je misschien alleen aan een huis of kroeg vol Heineken. Maar, dat is alles behalve waar. Het Holland Heineken House huisvestte allerlei kleine en grote evenementen die alles te maken hebben met de Olympische Spelen. Het Holland Heineken House (HHH) was altijd een ontmoetingsplaats voor Nederlandse fans en de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen. Maar tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs zal dit niet het geval zijn. Het HHH wordt tijdens OS in Parijs vervangen door het ‘TeamNL Huis’. Gastheer van dit nationale huis van Nederland is de NOC*NSF.

holland heineken house Parijs 2024
Photo by Smit Patel on Unsplash

NOC*NSF voor Olympisch Holland Heineken Huis

De NOCNSF is een federatie van negentig landelijke sportorganisaties. Er zijn 77 sportbonden en 13 geassocieerden aangesloten bij NOCNSF. Het is ontstaan uit een fusie tussen de Nederlandse Sportfederatie en het Nederlands Olympisch Comité, samen vormen zij de NOC*NSF die ongeveer 24.000 sportverenigingen vertegenwoordigen.

TeamNL huis is een Olympisch thuis

Het TeamNL huis moet voor velen een thuis zijn. Er is de mogelijkheid om de sporten op grote beelden te volgen. Er is van alles te beleven. Je kunt er overheerlijk eten en drinken en voor de Hollandse fans en er zijn genoeg mogelijkheden om even bij te komen. Want de Olympische Spelen in Parijs bijwonen is ook al een sport op zich.

In het TeamNL huis kun je tijdens de OS in Parijs samenkomen en samen de successen van de Nederlandse sporters vieren. Het  verbindt fans met elkaar, het is een plek waar je allerlei mooie oranje sportmomenten kunt meemaken, beleven en herleven.

Fans van de Olympische Spelen komen tijdens de Spelen graag bij elkaar. Maar ook de sporters zelf waren regelmatig in het Holland Heineken House (nu dus TeamNL huis) te vinden. De sporters worden hier geïnterviewd na hun sportprestaties. Ook worden de successen groots gevierd met het Nederlands publiek. Er waren ook regelmatig huldigingen in het Holland Heineken House van de Nederlandse Olympische Kampioenen. Goud, Zilver en Brons zijn een graag geziene gast.

olympische spelen ringen holland heineken house parijs
Photo by Bryan Turner on Unsplash

Huldigingen in het TeamNL huis

Nederland kent een waanzinnig groot succes op de Olympische Spelen. De sporters die goud, zilver of brons tijdens de Olympische Spelen hebben gewonnen verdienen natuurlijk een huldiging. In de loop van de jaren zijn er heel wat verschillende huldigingen geweest voor onze Oranje helden. Toch zijn er een aantal die eruit springen. De huldigingen in het Holland Heineken House (nu TeamNL huis) hebben voor zowel fans als Olympische winnaars grote indruk gemaakt.

Huldigingen die tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken House plaatsvonden zijn nog steeds een gewild onderwerp bij het Olympische nieuws. Ireen Wüst, Pieter van den Hoogenband, Marianne Vos en Dorian van Rijsselberge werden allemaal gehuldigd in het Holland Heineken House. Deze grote namen in de sportwereld hebben veel indruk gemaakt op zowel het Nederlandse publiek als de fans in het buitenland.

Holland Heineken Thuis

De Olympische Spelen van afgelopen zomer vonden in Tokyo plaats. De zomerspelen 2020, gehouden van juli 2021 tot augustus 2021, waren iets anders dan alle andere Olympische edities. Dit had te maken met Covid-19. Hierdoor zag alles er een beetje anders uit, en dus ook het Holland Heineken House. Tijdens deze editie werd het HHH omgedoopt tot Holland Heineken Thuis en vond plaats op afstand in Den Haag. Ondanks dat het Holland Heineken House niet op locatie was wisten zij voor mooie interviews en prachtige sportsferen te zorgen. Zo konden we toch een beetje het sfeertje proeven en waren we direct op de hoogte van alle gebeurtenissen rond onze Nederlandse sporters op de Spelen in Tokyo.

TeamNL huis Parijs 2024

Nog heel even wachten en we kunnen de echte sfeer van de Olympische Spelen in Parijs proeven wanneer we een hapje eten in het TeamNL huis. Want tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is er geen Holland Heineken House waar fans en topsporters elkaar kunnen ontmoeten, maar heet het nu het TeamNL huis.

Tickets prijzen TeamNL huis Parijs

De prijzen voor een toegangskaart voor het TeamNL huis zijn nog niet bekend. Voor Tokyo kostte een kaartje voor het Holland Heineken House €12,50. Online waren er diverse kortingen door in meervoud te kopen. Wilde je bijvoorbeeld kaartjes voor vier dagen dan betaalde je €10,- in plaats van de gebruikelijke €12,50 per dagkaart.

Een ticket bood toegang tot het huis met al zijn horecafaciliteiten. Je kunt er de wedstrijden bekijken die in Parijs plaatsvinden. Er is van alles te eten en drinken en ook komen er sporters voor interviews en worden ze gehuldigd tijdens de Olympische Spelen in Parijs.