Holland Heineken House Parijs 2024

Het Holland Heineken House (HHH)

Bij de naam Holland Heineken House denk je misschien alleen aan een huis of kroeg vol Heineken. Maar, dat is alles behalve waar. Het Holland Heineken House huisvest allerlei kleine en grote evenementen die alles te maken hebben met de Olympische Spelen. Het Holland Heineken House (HHH) is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse fans en de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen, ook tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Gastheer van dit nationale huis van Nederland is de NOC*NSF. Heineken faciliteert en organiseert de locatie van het HHH.

holland heineken house Parijs 2024
Photo by Smit Patel on Unsplash

NOC*NSF voor Olympisch Holland Heineken Huis

De NOCNSF is een federatie van negentig landelijke sportorganisaties. Er zijn 77 sportbonden en 13 geassocieerden aangesloten bij NOCNSF. Het is ontstaan uit een fusie tussen de Nederlandse Sportfederatie en het Nederlands Olympisch Comité, samen vormen zij de NOC*NSF die ongeveer 24.000 sportverenigingen vertegenwoordigen.

HHH een Olympisch thuis

Het Holland Heineken House is voor velen een thuis. Er is de mogelijkheid om de sporten op grote beelden te volgen. Er is van alles te beleven. Je kunt er overheerlijk eten en drinken en voor de Hollandse fans en er zijn genoeg mogelijkheden om even bij te komen. Want de Olympische Spelen in Parijs bijwonen is ook al een sport op zich.

In het Holland Heineken House kun je samenkomen en samen de successen van de Nederlandse sporters vieren. Het Holland Heineken House verbindt fans met elkaar, het is een plek waar je allerlei mooie oranje sportmomenten kunt meemaken, beleven en herleven.

Fans van de Olympische Spelen komen hier graag bij elkaar. Maar ook de sporters zelf zijn regelmatig in het Holland Heineken House te vinden. De sporters worden hier geïnterviewd na hun sportprestaties. Ook worden de successen groots gevierd met het Nederlands publiek. Er zijn ook regelmatig huldigingen in het Holland Heineken House van de Nederlandse Olympische Kampioenen. Goud, Zilver en Brons zijn een graag geziene gast in het HHH.

olympische spelen ringen holland heineken house parijs
Photo by Bryan Turner on Unsplash

Huldigingen in het Holland Heineken House

Nederland kent een waanzinnig groot succes op de Olympische Spelen. De sporters die goud, zilver of brons tijdens de Olympische Spelen hebben gewonnen verdienen natuurlijk een huldiging. In de loop van de jaren zijn er heel wat verschillende huldigingen geweest voor onze Oranje helden. Toch zijn er een aantal die eruit springen. De huldigingen in het Holland Heineken House hebben voor zowel fans als Olympische winnaars grote indruk gemaakt.

Huldigingen die tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken House plaatsvonden zijn nog steeds een gewild onderwerp bij het Olympische nieuws. Ireen Wüst, Pieter van den Hoogenband, Marianne Vos en Dorian van Rijsselberhe werden allemaal gehuldigd in het Holland Heineken House. Deze grote namen in de sportwereld hebben veel indruk gemaakt op zowel het Nederlandse publiek als de fans in het buitenland.

Holland Heineken Thuis

De Olympische Spelen van afgelopen zomer vonden in Tokyo plaats. De zomerspelen 2020, gehouden van juli 2021 tot augustus 2021, waren iets anders dan alle andere Olympische edities. Dit had te maken met Covid-19. Hierdoor zag alles er een beetje anders uit, en dus ook het Holland Heineken House. Tijdens deze editie werd het HHH omgedoopt tot Holland Heineken Thuis en vond plaats op afstand in Den Haag. Ondanks dat het Holland Heineken House niet op locatie was wisten zij voor mooie interviews en prachtige sportsferen te zorgen. Zo konden we toch een beetje het sfeertje proeven en waren we direct op de hoogte van alle gebeurtenissen rond onze Nederlandse sporters op de Spelen in Tokyo.

Holland Heineken House Parijs 2024

Nog heel even wachten en we kunnen de echte sfeer van de Olympische Spelen in Parijs proeven wanneer we een hapje eten in het Holland Heineken House. Want hoogstwaarschijnlijk is er tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs weer een Holland Heineken House waar fans en topsporters elkaar kunnen ontmoeten.

Vooral na de Olympische Spelen in Tokyo hebben we gezien hoe belangrijk het is een Holland Heineken House te hebben. Want ondanks dat de HHH niet in het organiserende land was, wist het ons weer op spectaculaire wijze met de sport te verbinden. Des te belangrijker is het om komende editie 2024 in Parijs weer een Holland Heineken House neer te zetten.

Tickets prijzen Holland Heineken House Parijs

De prijzen voor een toegangskaart voor het Heineken Holland House zijn nog niet bekend. Voor Tokyo kostte een kaartje voor het Holland Heineken House €12,50. Online waren er diverse kortingen door in meervoud te kopen. Wilde je bijvoorbeeld kaartjes voor vier dagen dan betaalde je €10,- in plaats van de gebruikelijke €12,50 per dagkaart.

Een ticket biedt toegang tot het huis met al zijn horecafaciliteiten. Je kunt er de wedstrijden bekijken die in Parijs plaatsvinden. Er is van alles te eten en drinken en ook komen er sporters voor interviews en worden ze gehuldigd tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Ervan uitgaande dat het Heineken Holland House weer huisvest in Parijs tijdens de Olympische Spelen van 2024.

Stel je eens voor, alle medaillewinnaars die direct na de overwinning gehuldigd kunnen worden in het Holland Heineken House. Een Sifan Hassan die het plan heeft om op de Olympische Spelen zowel op de baan te gaan lopen als deelnemen aan de marathon. De Nederlandse held met de mooiste plannen gaat dan het hele Holland Heineken House op zijn kop zetten natuurlijk.