Wedden op de Olympische Spelen in 2024 in Parijs

Wil je wedden op de Olympische Spelen in 2024 in Parijs? Dan is dit bij uitstek een mooie gelegenheid om een gokje te wagen. Want precies 100 jaar geleden vonden de Olympische Spelen ook plaats in dezelfde Franse stad; Parijs. Op deze pagina vertellen we je alles over het wedden op de Olympische Spelen 2024. Ook delen we de beste tips en trucs met je zodat jij ook kans maakt om te winnen. Daarnaast vind je hier welke soorten weddenschappen er voor de OS zijn en dat je zelfs live kan wedden.

Hoe werkt het wedden op de Olympische Spelen 2024?

Het wedden op de Olympische Spelen van 2024 kan op allerlei manieren en plaatsen. Wedden is het inzetten van geld op een uitslag die nog moet komen. Je probeert dus te voorspellen hoe een race of wedstrijd gaat verlopen. Bedrijven waarbij je weddenschappen kunt doen worden bookmakers genoemd. Niet elke bookmaker biedt dezelfde sporten en opties aan.

wedden op Olympische Spelen 2024 Parijs
Op deze pagina tips en informatie over het wedden op de Olympische Spelen 2024 in Parijs – Foto via https://depositphotos.com/nl/photos/olympics-2024.html?filter=all&qview=208194850

De meest voorkomende sportweddenschappen zijn op een winnaar van een uitslag. Hierbij is het risico om te verliezen kleiner dan bijvoorbeeld een uitslag voorspellen. Daarom hebben de aanbieders verschillende manieren voor het wedden gemaakt. Wil je minder risico nemen? Of denk je dat jij zeker weet wie er gaat winnen en hoe een atleet of team dat gaat doen? Dan kun je bijvoorbeeld meer inzetten. Wanneer je voorspelling juist is zul je aanzienlijk meer winnen.

Meer wedden tijdens de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen biedt een enorme variatie aan mogelijkheden om te wedden. Je kunt wedden op maar liefst 32 verschillende sporten tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Elke sport biedt weer andere mogelijkheden om een gokje te wagen, je inzet te verdubbelen of zelfs meer.

Waar kun je wedden?

Er zijn meerdere organisaties waarbij je kunt wedden op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. De keuze waarop je een weddenschap kunt afleggen is afhankelijk van de aanbieder. De meeste bookmakers hebben een groot aanbod waarbij je bijvoorbeeld kunt wedden op uitslagen, topscorers, of de toekomstige kampioen van de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Sportweddenschappen zijn zeer populair. Omdat de Olympische Spelen maar één keer in de 4 jaar plaatsvindt zijn het van de meeste gewilde sportweddenschappen.

Beginnen met sportweddenschappen

Sportweddenschappen worden aangeboden door meerdere bookmakers. Sommige daarvan specialiseren zich in het aanbieden van sportweddenschappen. De Olympische Spelen wordt vaak aangeboden bij deze bookmakers en gaat doorgaans op dezelfde manier.

 • Aanmelden
  Je meldt je online aan via de website bij een van de bookmakers die wedden op de Olympische Spelen 2024 aanbiedt.
 • Rubriek selecteren
  Vervolgens selecteer je een van de onderwerpen naar voorkeur. In dit geval is dat de rubriek van de Olympische Spelen. Meestal krijg je dan te zien dat het de Spelen van 2024 betreft. Ook volgt er een keuze menu voor de sporten waarop je bij de Olympische Spelen kunt wedden.
 • Kiezen uit het aanbod
  Nadat je voor deze rubriek hebt gekozen, kun je allerlei sporten en soorten weddenschappen voor de Olympische Spelen 2024 kiezen. Uit het aanbod kiezen is soms overweldigend, vooral als je voor het eerst gaat beginnen met sportweddenschappen. Met name het wedden op de Olympische Spelen is imponerend door het grote aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen om live te wedden tijdens de Spelen. Daarover lees je meer in de volgende alinea. Verder kan je ervoor kiezen om te gokken op de medaillespiegel van de Olympische Spelen 2024 in Parijs.
 • Je weddenschap plaatsen
  Als laatste stap moet je jouw online weddenschap plaatsen. Dit doe je simpelweg door het drukken op de knop ‘Plaats weddenschap’. Daarna is het wachten op de uitslag in de hoop dat jij de weddenschap goed hebt voorspeld!

Live wedden op de Olympische Spelen 2024

Hierboven hebben we al een beetje doorlopen welke stappen je moet doorlopen wanneer je gaat wedden op de Spelen. Daar zijn een tal van keuzes die je kunt maken zodat je op een van je favoriete sporten kunt wedden. Maar er zijn nog meer mogelijkheden tijdens dit sportevenement, namelijk; live wedden op de Olympische Spelen 2024. Veel sporten, waaronder turnen op de Olympische Spelen, worden online gestreamd en zijn ontzettend spannend. Wanneer een van je lievelingssporten ook nog eens de mogelijkheid tot het live wedden is het helemaal feest. Maar hoe werkt live wedden eigenlijk? Welke kansen biedt het? En wat zijn nou de specifieke dingen die het live wedden tijdens de Olympische Spelen juist zo mooi maken?

Hoe werkt het

Live wedden werkt net iets anders dan het “gewone” wedden. Het grootste verschil is dat je bij live wedden je voorspelling doet wanneer de wedstrijd al is begonnen. Dit tot tegenstelling met de gewone weddenschappen waarbij vooraf een voorspelling doorgegeven moet worden.

Een legio aan mogelijkheden

Doordat het event al bezig is kan er constant een andere vorm ontstaan. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen wie het volgende onderdeel gaat winnen, als eerste gaat scoren of wat de stand bij rust zal zijn. Omdat je live aan het wedden bent zijn de quoteringen ook erg veranderlijk. Dit komt dus doordat het evenement in volle gang, hierdoor ontstaan er constant mogelijkheden en vallen andere weer af. Het live wedden op de Olympische Spelen is daarom een erg interactieve vorm weddenschap. Live wedden is dan ook een van de meest populaire vorm van wedden.

Nederlanders Olympische Spelen 2024 Parijs
Foto via https://depositphotos.com/nl/photos/olympics-paris.html?filter=all&qview=489728266

Tips bij het wedden op de Olympische Spelen

Wedden op sportwedstrijden kan een sport op zich zijn. Vooral wanneer je voor de eerste keer gaat wedden kan het een overweldigende indruk maken. Er zullen veel termen zijn die je misschien nog niet eerder hebt gehoord. De eerste tip is dan ook om rustig alle opties te bekijken waar je op kunt wedden tijdens de Olympische Spelen. Wat wordt er aangeboden? Waar heb je interesse in of kennis van? Vervolgens kun je jezelf gaan inlezen over het onderwerp, in dit geval de sporten waarop je gaat wedden.

Er zijn diverse sites die statistieken bijhouden. Deze websites maken gebruik van algoritmes en zetten statistieken op een rij. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een matchrating bekijken, een analyse vinden van een sporter of een uitgebreid onderzoek over het aantal behaalde resultaten van een speler. Dit zijn allemaal goede manieren zodat je beter kunt wedden op de wedstrijden tijdens de Spelen. Ook kun je nog een aantal bookmakers vergelijken. Er worden namelijk soms bonussen gegeven op bepaalde weddenschappen.

De tips op een rijtje

 • Kies een onderwerp of sport waar je affiniteit mee hebt
 • Bekijk ook hoe populair de sportweddenschap is waar je interesse voor hebt
 • Besluit of je ook live wilt wedden
 • Zoek informatie over de sport waarop jij gaat wedden (bekijk het sportnieuws, sportverslagen etc.)
 • Vergelijk bookmakers op aanbiedingen, bonussen wedacties
 • Maak een lijstje met alle verzamelde informatie
 • Schrijf je in bij de bookmaker
 • Zet je weddenschap uit door jouw voorspelling te selecteren

Waarom wedden op de Olympische Spelen 2024?

Er zijn veel evenementen waarbij je kunt wedden, maar waarom zou je gaan wedden op de Spelen? Er zijn namelijk elke dag mogelijkheden waarbij je een weddenschap online kunt doen, denk bijvoorbeeld aan alle voetbalcompetities zoals de eredivisie. De Olympische Spelen vinden maar één keer in de vier jaar plaats. Maar juist dat maakt het leuk en aantrekkelijk! Want het is specialer maar tegelijkertijd zijn er tal van mogelijkheden. Er zijn 32 sporten in 2024 die allemaal in Parijs plaatsvinden.

Ook nog eens heel symbolisch omdat het 100 jaar geleden is dat de Olympische Spelen ook in deze romantische stad werden gehouden. Wanneer je gaat wedden is het belangrijk om iets te kiezen waar je affiniteit me hebt, hierdoor maak je meer kans om te winnen. Dit is gewoonweg omdat je meer kennis hebt van iets wat je interesse heeft. Daarbij zijn de Spelen breed en is het aanbod zeer divers.

Conclusie

Wat we hieruit kunnen opmaken is dat het wedden op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 vergelijkbaar is aan andere sportweddenschappen. Daarbij zijn de Spelen uitgebreider doordat er maar liefst 32 verschillende sporten zijn met ieder weer een reeks aan onderdelen. Je kunt dus meer wedden op de Spelen en er zijn tal van bookmakers die dit aanbieden. Steeds vaker staat het live wedden in de spotlights en zal het ook in 2024 op diverse online plekken worden aangeboden. Hoe populairder een onderdeel of sport, des te meer keuze op bijvoorbeeld bonussen en aanbiedingen. Kortom, genoeg reden om te beginnen met wedden tijdens de Spelen.