Olympische Spelen 2021 Tokio

Olympische Spelen 2021 in Tokio

De Olympische Spelen is een spektakel waar de hele wereld iedere keer weer met smart op zit te wachten. De komende Olympische Spelen zijn in 2021 in Tokio. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Deze Spelen zouden eigenlijk in 2020 al zijn, maar door de coronapandemie zijn de Olympische Spelen in Tokio uitgesteld naar 2021.

Logo olympische spelen 2021 Tokio

Bekendmaking Olympische Spelen Tokio

 Vlag olympische spelenIn eerste instantie zouden de Olympische Spelen in 2020 in Tokio gehouden worden. Maar inmiddels is bekend dat de Olympische Spelen verplaatst zijn naar 2021 in verband met het coronavirus.

Tokio kreeg de meeste stemmen van de commissie. Andere landen die meededen in de race, waren Spanje en Turkije. In eerste instantie wilde Japan de Spelen graag in Hiroshima en Nagasaki houden. Deze twee steden werden in de tweede wereldoorlog platgebombardeerd. In 2011 was er een grote zeebeving in Japan als gevolg van een kernramp en een tsunami. Tokio besloot om zich kandidaat te stellen als teken van herstel.

Wereldstad Tokio

Tokio is de beroemdste stad in Japan. Het ligt in het oosten van Japan en aan de Tokio baai. Tokio is een echte metropool en bevat veel wolkenkrabbers, winkels en uitgaansgelegenheden. Het openbaar vervoer is goed geregeld, er zijn veel snelle treinen en het metronetwerk is erg groot. Wanneer je met de auto door Tokio rijdt, kan het verkeer wel wat chaotisch overkomen. Maar ook voor de rust kun je naar Tokio toe. Er zijn veel paleizen, tempels en musea die je kunt bezoeken.

De voorbereiding Olympische Spelen in Tokio 2021

Tokio is inmiddels klaar met het bouwen van een duurzaam stadion van voornamelijk hout. Het stadion is CO2 neutraal en er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en windenergie.

In dit stadion zal ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats vinden. Er worden de komende jaren nog een hoop stadions gebouwd en ook de huisvesting van de sporters moet nog worden gerealiseerd. Groot voordeel is dat Tokio al beschikt over een goede infrastructuur. Er worden nog wel een hoop vrijwilligers gevraagd. Zelfs uit het buitenland.

Bestaande sporten

De bestaande sporten op de Zomerspelen zijn:

Atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, gewichtheffen, gymnastiek, golf, handbal, hockey, judo, kanovaren, moderne vijfkamp, paardensport, roeien, rugby, schermen, schietsport, tafeltennis, taekwondo, tennis, triatlon, voetbal, volleybal, wielersport, worstelen, zeilen en zwemsport.
Sommige van deze sporten kennen verschillende disciplines. Zo vallen bijvoorbeeld hoogspringen, de 100 meter sprint en de marathon onder atletiek. Baanwielrennen valt bijvoorbeeld onder wielrennen.

Nieuwe sporten

De sporten die in 2020 erbij komen zijn: surfen, skateboarden, klimsport, karate, softbal(vrouwen) en honkbal(mannen). Er is even commotie geweest over het worstelen. Er werd voorgesteld om dit onderdeel te schrappen. Echter er kwam uit een aantal landen tegenstad, omdat worstelen zelfs in de oudheid al een Olympisch onderdeel was.

Paralympische spelen

Sinds 1960 worden de Paralympische Spelen georganiseerd. De sporters worden ingedeeld in verschillende categorieën: rolstoelsporters, sporters met een hersenbeschadiging, sporters met een amputatie, sporters met een visuele beperking, sporters met een intellectuele beperking en de overige sporters. Onder de overige sporters vallen bijvoorbeeld sporters met dwerggroei.

In 2020 worden de Paralympische Spelen ook in Tokio gehouden. Sporten die beoefend worden zijn: atletiek, bankdrukken, basketbal, boccia, goalball, boogschieten, judo, paardensport, rugby, roeien, schermen, schietsport tafeltennis tennis, voetbal, blindenvoetbal, volleybal, wielersport, zeilen en zwemmen.

Wanneer zijn de Olympische Spelen 2021 in Tokio?

De Olympische Spelen in Tokio stonden voor 2020 op de planning, maar zoals je hierboven al gelezen hebt, zijn deze verplaatst naar 2021. Hieronder de data van de Olympische Spelen in Tokio:

De Spelen in Tokio zijn van 23 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021.