Nederlands elftal vrouwen houdt zicht op Olympische Spelen 2024

Het Nederlands vrouwenvoetbal elftal heeft door met 4-0 te winnen van België zicht gehouden op deelname aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Ze werden door de 4-0 winst op doelsaldo eerste in poule A1 van de Nations League en gaan nu door naar de halve finales.

Drie Europese landen naar Olympische Spelen 2024

Er is bepaald dat drie Europese landen mee mogen doen aan het voetbal op Olympische Spelen 2024 in Parijs. Gastland Frankrijk is als gastland automatisch gekwalificeerd en dus blijven er twee andere Europese landen over. Dit zullen de finalisten van de Nations League zijn. Nederland is samen Frankrijk, Duitsland en Spanje nu zeker van de halve finales van de Nations League.

Loting voor deze halve finales

De loting voor deze halve finales zijn op 11 december 2023 en dan weten we tegen wie de Oranje Leeuwinnen moeten in de halve finale. Mocht Frankrijk de finale halen, dan gaat de nummer drie uit de Nations League naar de Olympische Spelen 2024.

Update: de loting is geweest en Nederlands speelt in de halve finales van de Nations League een uitwedstrijd tegen Spanje. Frankrijk en Duitsland spelen de andere halve finale. Bij winst is Oranje zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Mocht Nederland verliezen en Duitsland ook, dan kan Nederland door de troostfinale te winnen alsnog een ticket naar de Olympische Spelen boeken. De halve finales worden gespeeld op vrijdag 23 februari 2024. Op woensdag 28 februari 2024 is de finale en de troostfinale.

Update

UPDATE2: Nederland verloor van Spanje en moet in de troostfinale nu tegen Duitsland. Mocht Oranje dat winnen, zijn ze alsnog gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024.

7 gedachten over “Nederlands elftal vrouwen houdt zicht op Olympische Spelen 2024”

  1. De stelling “de Oranje Leeuwinnen zijn een overwinning verwijderd van kwalificatie voor de komende OS.klopt niet.

    Stel.Duitsland en Spanje galen de finale en Nederland wint van Frankrijk om plek 3 dan gaan de leeuwinnen niet naar de Olympische Spelen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie