Vijf nieuwe sporten Olympische Spelen 2028 in Los Angeles

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het officieel bevestigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC): de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles krijgen er vijf nieuwe sporten bij. De volgende vijf nieuwe sporten staan tijdens de Olympische Spelen 2028 op het programma:

  • cricket
  • flag football
  • softball en baseball
  • squash
  • en lacrosse

Voorbereidingen Olympische Spelen 2028 in Los Angeles al in volle gang

Hoewel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs nog moeten beginnen, is de voorbereiding voor het grootste sportevenement van 2028 in Los Angeles al in volle gang. De beslissing om deze vijf sporten toe te voegen werd genomen door de Olympische Programmacommissie (OPC) en de Executive Board (EB), op basis van het voorstel van het organisatiecomité LA28.

Voor baseball en softball, cricket en lacrosse is het niet de eerste keer dat de sport op het programma van de Olympische Spelen staat. Deze sporten waren eerder wel Olympisch. Maar voor flag football en squash is het wel voor het eerst.

Afgevallen sporten

Breakdance, dat zijn debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs, valt meteen weer af. Breakdancing is na Parijs geen Olympische sport meer. Boksen valt ook af, maar dit komt door een geschil tussen de IOC en de Internationale Boksbond (IBA).

Plaats een reactie