Officiële logo Olympische Spelen 2024 bekend gemaakt

officiële logo olympische spelen 2024 Parijs
Het officiële logo van de Olympische Spelen 2024 in Parijs

De organisatie heeft op 21 oktober 2019 het officiële logo van de Olympische Spelen 2024 in Parijs bekend gemaakt. Samen met de bekendmaking van het logo, werd ook de gehele huisstijl van de Olympische Spelen (en die van de Paralympische Spelen) van 2024 in Parijs onthuld.

Marianne,symbool voor de Vrijheid

Het logo representeert Marianne, een nationaal symbool van Frankrijk. Marianne staat symbool voor de Vrijheid en de Rede en de ‘Triomf van de Republiek’. Een beeltenis van Marianne is te vinden in Parijs, op het Place de la Nation.

Marianne is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de ‘Triomf van de Republiek’, de Vrijheid en de Rede, en is als zodanig een verschijningsvorm van de vrijheidsgodin. Haar beeld staat op het Place de la Nation in Parijs.

Het logo staat ook voor een gouden medaille.

Stijl gebaseerd op Art Deco

Het embleem en het lettertype zijn geïnspireerd door het Art Deco. Dit is de populaire stijlbeweging die van 1920 tot 1939 grote invloed had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, en bij de beeldende kunst en kledingmode.

Zelfde beeldmerk

Het is voor het eerst dat de Paralympische Spelen en de Olympische Spelen hetzelfde embleem gebruiken.

Plaats een reactie