Brisbane voorkeurskandidaat Olympische Spelen 2032

UPDATE: op 21 juli 2021 heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend gemaakt dat Brisbane de Olympische Spelen in 2032 mogen organiseren.

Het IOC maakte 25 februari bekend dat Brisbane de voorkeurs kandidaat is voor de Olympische Spelen van 2032. Brisbane is een redelijk grote stad in het oosten van Australië en heeft meer dan twee miljoen inwoners.

Dat Brisbane voorkeurs kandidaat is, betekent dat het Internationaal Olympisch Comité nu verder gaat praten met Brisbane.

De Australische stad Brisbane is de voorkeurs kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2032. Dat maakte het Internationaal Olympisch Comité bekend na een bijeenkomst van het dagelijks bestuur in Lausanne. Het betekent dat een speciale commissie van het IOC nu ‘gerichte gesprekken’ gaat voeren met Brisbane.

Nieuw systeem van voorkeurskandidaten

Het IOC werkt sinds kort met een systeem van voorkeurskandidaten. Dit om te voorkomen dat alle geïnteresseerde steden al veel geld uit gaan geven aan promotie en het profileren. Tevens moet het (pogingen) tot omkoping tegen gaan.

De andere steden zijn niet bij voorbaat kansloos geeft het IOC ook aan, maar heeft nu wel een streepje voor. Mede doordat Brisbane ingezet heeft op het organiseren van duurzame Spelen en het gebruiken van enkel tijdelijke en/of al bestaande accommodaties.

In 2000 was Australië ook toneel van de Olympische Spelen, toen werden ze in Sydney gehouden. Jakarta, Doha, Istanbul, Boedapest, New Delhi, Sint-Petersburg, Chengdu en het Duitse Rijn-Roergebied waren/zijn ook geïnteresseerd in het organiseren van de Olympische Spelen in 2032.

Olympische Spelen 2024 en 2028 al aangewezen

Van de Olympische Spelen 2024 en de Olympische Spelen 2028 weten we al waar deze gehouden worden. Deze worden gehouden in respectievelijk Parijs en Los Angeles.

2 gedachten over “Brisbane voorkeurskandidaat Olympische Spelen 2032”

Plaats een reactie